Nieuws

Een echte winterbruiloft
05-02-20

Net voor Kerst vierden Femke & Kevin de liefde. En hoe! Ze besloten het Kerst te combineren met een bruiloft in het mooie Tobacco Theater in Amsterdam en verzorgden een avond vol spektakel en gezelligheid. Met mooie kerstversieringen, kerstbomen en kaarslicht werd er een warme, feestsfeer gecreëerd en de gasten werden getrakteerd op een heerlijk, uitgebreid kerstdiner, ondersteund met mooie live-muziek en schitterende dansshows. Zo hoefde niemand zich te vervelen en was de warme, gezellige sfeer volop aanwezig. Een bruiloft die bewijst dat je niet altijd in de zomer hoeft te trouwen om een schitterende dag te hebben. Uiteindelijk gaat het namelijk om de liefde en het leven te vieren met de mensen van wie je houdt. En daar was deze bruiloft een prima voorbeeld van.


A story about weddings
15-10-19

Bij Cinematic Wedding houden we van verhalen vertellen in beelden. Of dit nu foto’s of video’s zijn, om emoties op te roepen moet er ‘context’ zijn. Een mooie shot is mooi, maar doet je niets als er geen context is. Daarom proberen we altijd onze films en foto’s context mee te geven. Door een voice over bijvoorbeeld. Of door de beelden die voor of na de shot komen in de film. Of door een shot te nemen waarin veel te zien is zoals een vader die naar zijn dochter kijkt. Reacties van gasten op een bepaalde gebeurtenis. Of simpelweg door de juiste muziek met de juiste shot te combineren en zo in het verhaal te plaatsen dat deze er krachtiger uit komt.

Na al die mooie bruiloften die we hebben mogen vastleggen werd het wel eens tijd voor een ‘showreel’. Een soort compilatie van ons werk. Maar ook hier geldt dat dit alleen werkt als er een verhaal in zit. Context. Dus we hebben diep in onze archieven gegraven en warempel de perfecte voice-over kunnen vinden. Een trouwambtenaar die snapt hoe het zit. Die ons de kern uitlegt van waar bruiloften over gaan. Bekijk hier de film over onze films en dan begrijp je meteen waarom we dit werk doen.


Double Trouble
29-07-19

Niet één, maar twee bruidsparen die elkaar het ja-woord geven! Dat hadden we nog nooit mee gemaakt maar dit kan blijkbaar dus ook! Dit was een hele bijzondere bruiloft. De twee bruidsparen zijn al jaren met elkaar bevriend en wilden op deze dag niet alleen de liefde voor hun partner vieren, maar ook voor elkaar als vrienden. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een dag vol warmte, liefde en geluk en de sfeer was dan ook fantastisch. Wat een mooie manier om het leven en de liefde te vieren. Twee goede vrienden deden het woord tijdens de ceremonie en dat deden ze fantastisch. Geen saaie verhalen over ‘de locatie’ of ‘het burgerlijk wetboek’ maar ze gingen dieper in op de personen en de relaties op een cabaret-achtige stijl waarbij humor en pikante details niet onbespaard bleven. Heerlijk! De twee bruidsparen waren heerlijk om mee te werken, het weer was goed en de liefde spatte ervan af. Niet alleen van de bruidsparen die duidelijk veel van elkaar houden, maar ook van alle vrienden en familie die aanwezig waren. Mooie speeches, veel knuffels en emotie. Een bruiloft die niets heeft wat het niet nodig heeft, maar alles heeft wat een bruiloft zo mooi maakt. Liefde en vriendschap.


Emotie
30-06-19

Elke bruiloft is uniek maar na meer dan 100 bruiloften gefilmd te hebben kunnen we wel concluderen dat veel bruiloften veelal dezelfde ingrediënten bevatten en elkaar overlappen in planningen en activiteiten. Dat is goed, want daardoor worden we nog steeds beter in ons werk. Dus wat maakt een bruiloft dan uniek en speciaal? Dat zijn, net zoals bij elk ander aspect van het leven, de mensen. En dan met name de mensen waar het allemaal om draait op zo’n dag; het bruidspaar.

Op 01-06 trouwden Linda & Dennis elkaar bij het mooie Kasteel Heeswijk. Dennis verloor een aantal jaar geleden bij een ongeluk op uitzending beide benen en beweegt zich voort met een rolstoel. Dit is niet de 1e bruiloft die wij doen met een bruidegom in een rolstoel, maar het blijft bijzonder. Niet omdat het ‘zielig’ is of wat dan ook, maar om te zien hoe twee mensen zoveel van elkaar houden dat ze ‘handicaps’ letterlijk met liefde op de koop toe nemen. Een mooi gebaar. Misschien wel het mooiste wat er is. Iemand volledig accepteren. De mooie en liefdevolle Linda doet dat en dat ontroert. Hoe deze twee mensen beiden in het leven staan is ontwapenend en zet ons weer met beide benen op de grond. Hier kunnen we allemaal nog wel iets van leren. En zo verrijkt mijn werk toch weer mijn leven. Alle mooie mensen die ik mag ontmoeten en mag zien op hun meest intieme en speciale dag is dé reden dat dit werk interessant is en blijft. Hoe vaak het diner dan ook om 18:00 begint en de openingsdans om 21:00…


Hollandser kan bijna niet
10-11-17

Op 23-09-2017 waren we getuige van misschien wel de meest Hollandse bruiloft ooit. De lieve en spontane Mirre & Johan gaven elkaar het ja-woord in het gemeentehuis van de plek waar ze zijn opgegroeid en samenwonen: Geervliet of all places. Een pittoresk, klein dorpje met heel veel sfeer. Als je je ogen sluit en aan Nederland denkt, dan denk je waarschijnlijk aan Geervliet. Deze dag stond in het teken van liefde, maar ook van oprechtheid. Geen schmuck, geen pretentie. Gewoon normaal en lekker zoals het is.
De trouwauto werd verruild voor een heuse bakfiets en Johan heeft zich in het zweet gewerkt om zowel Mirre als de twee bruidsmeisjes van locatie naar locatie te moeten trappen. Wij hebben geprobeerd om alle facetten én de sfeer zoals hij er die dag hing, proberen te verwerken in onze trouwvideo voor dit ontwapenende bruidspaar en ik denk dat wij daar goed in zijn geslaagd. Geen drama, maar gewoon een vrolijke en schitterende bruiloft. Hieronder onze video.

Ook zijn er die dag hele mooie foto’s gemaakt door Happy Photographer. Niet alleen zijn de foto’s erg leuk, het was ook nog eens heerlijk om met Melanie samen te werken. Laat je inspireren en bekijk ook de foto’s!

Fotograaf: Happy Photographer | Locatie: De Hoecksack


Beach wedding
01-11-17

Bruiloft aan zee van Rosalie & Nils – 01-11-2017

Soms heeft een bruiloft alle ingrediënten die het op film goed doen. Glamour, stralend geluk, tranen, vuurwerk, mooie locaties, verrassend goed weer met mooie donkere luchten, zonsondergang op het strand én een mooi bruidspaar. Wij als filmmakers kunnen dan ons hart ophalen en heerlijk creatief aan de gang. Roos & Nils trouwden op 09-09-2017 bij het mooie Blu Beach in Noordwijk. Maar zover was het nog niet. Eerst hadden ze een heuse ‘first look’ in de Westergasfabriek in Amsterdam. Op dezelfde plek als waar zij elkaar ontmoet hebben. Hoe romantisch wil je het hebben. Vervolgens gingen we naar de duinen bij Noordwijk voor de foto- en videoshoot. Gelukkig klaarde het weer op maar waren er ook nog duistere wolken te zien. Dat hebben wij het liefst!

Ook mooi was dat het bruidspaar de standaard volgorde wat om had gegooid. Er was eerst een diner en daarna pas de ceremonie. Een heel goed idee vonden wij, want zo bouwt de spanning zich naar dit belangrijke moment mooi op én kan het feest direct na deze ontlading losbarsten. Om hun kersverse huwelijk te bezegelen, gingen we direct naar het strand om te genieten van een vette vuurwerkshow. Erg gaaf!

Bekijk onze huwelijksvideo van dit prachtige bruidspaar. De liefde spat van het scherm af.

Fotograaf: Damon Pijlman | Locatie: Beachclub Blu Beach Noordwijk


Een ontroerend moment
07-07-17

Op 07-07-2017 was Cinematic Wedding getuige van een wel heel bijzondere en bruiloft. Evelien & Jaap gaven elkaar het ja-woord en wel met een heel uniek verhaal daar achter. Jaap heeft namelijk 12 jaar geleden tijdens een duikongeluk in Portugal zijn nek gebroken en heeft daarbij een dwarslaesie opgelopen. Dit betekent dat Jaap voor de rest van zijn leven niet meer zal kunnen lopen. Maar zo sterk en positief als hij in het leven staat, zijn wij er nog nooit geen tweede van tegen gekomen. Het verbaast ons dan ook niet dat de mooie Evelien voor Jaap is gevallen.

Tijdens het feest deed Jaap iets unieks. Hij weet namelijk dat Evelien van dansen houdt en wilde zijn kersverse vrouw graag een échte 1e dans geven op haar bruiloft. Deze prachtige gebeurtenis hebben we uiteraard gefilmd en gecombineerd met het verhaal van Jaap wat hij tijdens zijn theatervoorstelling met de buitenwereld deelt. Het resultaat is misschien wel het meest ontroerende wat we ooit hebben gemaakt. En dat is dan uiteraard volledig te danken aan de prachtige personen Jaap & Evelien, die zo mooi in het leven staan dat ze van elke situatie het beste weten te maken. Kijk hieronder de video met het verhaal van Jaap Bressers.
Bonustip: Trek een oud shirt aan of houd de de zakdoek bij de hand.

Fotograaf: The Red Yarn | Locatie: Prinsenhof Best


Ultra HD
21-05-17

Vanaf dit nieuwe seizoen filmt Cinematic Wedding met onze nieuwe camera’s. Deze stellen ons in staat om de hele dag op te nemen in 4K resolutie, oftewel Ultra HD. Dit is 4 keer meer resolutie dan Full HD! En dat zie je niet alleen in de scherpte van het beeld, maar is ook nog eens klaar voor de toekomst. Met ook een 180 fps mode zijn we nu ook in staat om prachtige slow motion beelden te maken op 14% van de daadwerkelijke snelheid! Veel mogelijkheden dus om er prachtige en unieke trouwfilms mee te maken. En dat allemaal in compact formaat zodat we niet intimiderend overkomen op de dag zelf. Ook niet geheel onbelangrijk natuurlijk.

Op 12 mei trouwde het prachtige stel Elvira & Daan in het mooie Huize Bergen in Vught. Cinematic Wedding was erbij om deze schitterende dag vast te leggen in een unieke trouwvideo en we hebben uiteraard onze nieuwe camera’s uitvoerig getest. Ik zou zeggen, oordeel zelf!


Destination Wedding Kopenhagen
15-11-16

De een-na-laatste laatste bruiloft van dit jaar vond plaats in het pittoreske Kopenhagen. De vader van de bruidegom leek het een goed idee om onze trouwvideo’s als huwelijkscadeau te geven aan zijn zoon en schoondochter. Dat kunnen wij natuurlijk niet tegen spreken.
Vera & Joost wonen al een aantal jaar in Kopenhagen dus van een echte ‘destination wedding’ kunnen we niet spreken. Voor ons voelt dit natuurlijk anders.

Wat direct opvalt aan Kopenhagen is dat het eigenlijk geen exotische locatie is. Het lijkt qua bouwstijl, klimaat en uiterlijk van zowel de stad als de mensen eigenlijk heel erg op Nederland. Al gaat trouwen daar niet helemaal op dezelfde manier.
Ze hebben een aantal leuke rituelen zoals dat als iemand ‘Skol’ (proost) roept, dat dan iedereen in de zaal ook Skol moet roepen alvorens het glas aan de mond te zetten. Daarbij hebben de gasten macht over het bruidspaar. Als iedereen namelijk met zijn mes op het glas begint te tikken, dan moet het bruidspaar op de stoel gaan staan en elkaar een kusje geven. Stampt iedereen met de voeten op de grond, dan moet het bruidspaar kussen onder de tafel. Je kunt je vast wel voorstellen hoe dat dan gaat op zo’n avond. Erg leuk om mee te maken in ieder geval.

Wat ons nog meer heeft verbaasd in positieve zin, is hoeveel Nederlandse gasten de reis hebben gemaakt naar Kopenhagen. Dit zegt heel wat over het bruidspaar Vera & Joost. Als je zoveel mensen om je heen hebt kunnen verzamelen die heel veel voor je over hebben, dan doe je iets goed in je leven. Vera & Joost zijn dan ook enorm warmhartige, lieve én intelligente mensen. Dit is aan alles af te lezen. En zij hebben, samen met hun vrienden & familie er een prachtige trouwdag van gemaakt. Niet grandeur, niet episch of exotisch, maar gewoon een intieme dag met de naasten die van hen houden. Wij hebben dit verwerkt in de trouwvideo van dit leuke bruidspaar.

Fotograaf: Carolina Segre | Locaties: Carlsberg Museum & Brøndsalen


Eerste homohuwelijk
11-04-16

We hadden al vele soorten bruiloften mogen filmen. Van oerhollandsche feesten tot exotische Hindoestaanse bruiloften met honderden rituelen, van alles hebben we mogen vastleggen. Maar nog geen huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht. Daar is nu verandering in gekomen want wij hadden de eer om op 03 september het huwelijk bij te mogen wonen van Ferry & Virgil. Twee mensen die elkaar gevonden hebben en daarmee ook het geluk wat ze zo enorm verdienen. In het mooie Friesland hadden zij een mooie locatie afgehuurd om daar met een intieme familie- en vriendengroep de liefde voor elkaar te vieren. Wij zijn trots op misschien wel de eerste ‘cinematic’ trouwvideo van een homohuwelijk in Nederland

Locatie: De Polleplaets in Westhem


Contact opnemen

Wij filmen en fotograferen in heel Nederland & België zonder bijkomende reiskosten.
Schroom dus niet om contact op te nemen als je niet in de buurt trouwt!