Veelgestelde vragen

  • Meer dan 200 tevreden klanten
  • Echte cinematografische trouwfilm in 4k resolutie
  • Altijd 2 videografen
  • Reiskosten inbegrepen
  • Inzet van drone mogelijk

Antwoorden op veelgestelde vragen

Lees hier antwoorden op veelgestelde vragen aan Cinematic Wedding over onze films en onze werkwijze.

Wat maakt de trouwfilms van Cinematic Wedding bijzonder? Wat is het verschil met een gewone videograaf?

Cinematic Wedding is opgericht door een filmmaker. Tim is de regisseur en director of photography (DOP) van verscheidene films gewest en blijft zich ontwikkelen op dit vlak. Ook schrijft hij filmscenario’s.
Deze achtergrond maakt een levensgroot verschil tussen ons en andere videografen. Die hebben namelijk meestal een andere visie op dit vak. Velen hebben wel oog voor wat een mooie shot maakt, maar begrijpen niet hoe een montage het verhaal kan maken of breken. En weer anderen hebben simpelweg te weinig verstand van de techniek om mooie beelden te kunnen maken. Of weer anderen doen het juist ‘over the top’. Met vaak flitsende snelle beelden en een stijl die heel erg de aandacht naar zich toetrekt. Dat is wellicht wel ‘gaaf’ om een keer te zien, maar het lijkt eerder een ‘showreel’ van de videograaf te zijn dan dat we naar een trouwfilm aan het kijken zijn. Wij zetten dan ook vraagtekens bij de houdbaarheid van zulke films omdat deze stijl erg ‘mode-gevoelig’ is. Wij willen dat jullie ook over 20 jaar nog met plezier naar jullie trouwfilm kunnen kijken.

Wij beginnen al op een andere manier. Waar ligt het verhaal bij dit koppel? Wat is belangrijk voor hen? We houden van magische, dromerige beelden die zoveel mogelijk overeen komen met wat je gewend bent uit ‘Hollywood’, met daarbij echte ‘filmische’ muziek. Hiervoor kiezen wij de juiste camera’s met de juiste lenzen. We maken gebruik van bewegende shots en meerdere invalshoeken. We maken van jullie bruiloftsfilm geen ‘videoclip’ met wat willekeurige shots op een leuk muziekje… We maken een echte korte film die bij jullie past. Dat is wat wij noemen een trouwfilm.

Wie kiest de muziek? Kunnen we ook muziek aanleveren?

Het is jullie trouwfilm dus jullie bepalen wat er gebeurt. Maar je mag ook de regie aan ons over laten en dan kiezen wij de muziek. Dat doen de meeste bruidsparen.

Kunnen we ook één videograaf laten komen om zo kosten te besparen?

Nee, helaas. Om dit werk goed te kunnen doen en onze kwaliteit te kunnen waarborgen willen we absoluut met 2 videografen komen. Dit is ook beter voor jullie, omdat we dan de voorbereiding van jullie allebei tegelijk kunnen filmen en kunnen verwerken in de trouwfilm.

Komen jullie met van die grote camera’s? Zijn jullie erg aanwezig tijdens zo’n dag?

Nee. We gebruiken kleine camera’s met een compacte ‘rig’ die er minimaal, doch professioneel uitzien. Zoals je ook hier kunt lezen, vinden bruidsparen altijd dat we erg onopvallend zijn geweest. Daarbij zijn we erg prettig in de omgang, komen we stressvrij over en brengen we een gezonde dosis humor mee. Tijdens de fotoshoot krijg je wellicht hier en daar wat aanwijzingen van ons om de mooiste shots te maken. Denk aan ‘stapje naar links’, ‘kunnen jullie elkaar even aankijken’, etc. Verder filmen wij de dag zoals hij zich voor ons ontvouwt. We willen een trouwfilm die spontaan is. Die wel de magie pakt, maar niet geregisseerd over komt.

Kunnen we van te voren kennis maken?

Graag zelfs. Wanneer we het erg druk hebben of als de reistijd lang is vragen we jullie om naar ons toe te komen. Eventueel kan dit gesprek ook via Skype en besparen we elkaar weer wat reistijd. We maken zelf ook graag kennis met jullie en bespreken de wensen en mogelijkheden. Het draaiboek doorlopen is voor ons zeer belangrijk om overal op tijd klaar te kunnen staan. Voor jullie is het natuurlijk fijn om te weten of het wel klikt en welke personen jullie er op de bruiloft bij hebben. Neem gewoon contact met ons op en we maken een afspraak!

Moeten wij avondeten voor jullie verzorgen?

Moeten is een groot woord. Maar als het even kan, ja graag! Wij maken, net als jullie, lange dagen waarbij we continu op onze benen staan. Een warme maaltijd om onze energie weer aan te vullen is dan ook erg welkom. Dit hoeft uiteraard geen 5-gangen diner te zijn. Meestal krijgen we gewoon een hoofdgerecht aan een aparte tafel. Indien dit er echt niet in zit, kunnen jullie dit gewoon van te voren aangeven en dan regelen wij zelf wat.

Hoe lang duurt het voor dat de films en foto’s klaar zijn?

Doorgaans 4-12 weken, afhankelijk van hoe ver in het seizoen de bruiloft plaats vindt. Wij nemen de tijd voor een goede montage en nabewerking

Kunnen we ook alleen een fotograaf krijgen?

Nee, helaas. Wij bieden fotografie alleen aan in combinatie met onze videografie.

Kunnen wij ook al het ruwe beeldmateriaal krijgen?

Ja en nee.
Wij leveren niet onze onbewerkte, losse filmbeelden op.
Wat hebben jullie immers aan een harde schijf vol losse clipjes van soms maar 10 seconden van rond de 750 GB? Wij filmen niet zoals de gemiddelde videograaf. Onze camera’s schieten beeld wat nog een bewerking nodig heeft om ‘vertoonbaar’ te zijn. We schieten namelijk in LOG-format om de hoogste ‘dynamic range’ te behalen, maar dat zorgt ervoor dat de onbewerkte beelden enorm zwaar zijn om af te spelen en bijna geen kleur en contrast bevatten.

Maar wees niet getreurd, jullie missen geen enkel belangrijk moment met onze manier van filmen. Als jullie gewoon zoveel mogelijk momenten willen terug kijken, dan raden we aan om The Feature Package te nemen zoals te zien is op onze pagina met de pakketten en prijzen. Hier zit de Feature Film in, die vrijwel alle beelden die we op de dag hebben geschoten bevat waaronder ook speeches en andere langdurige stukjes die het wellicht niet in de korte film verwerkt zitten. De beelden zijn dan bewerkt en geschikt voor vertoning met ook het geluid van de verschillende microfoons eronder gezet. Dan kun je de hele film gewoon lekker al zittend op de bank bekijken.

Hoe werkt de betaling?

Wij werken met een betaling in 2 termijnen. De eerste termijn, ofwel aanbetaling, volgt direct na de boeking en bedraagt 25% van het totaalbedrag. De 2e factuur met het restbedrag wordt gestuurd direct na de bruiloft en dient voldaan te worden voor de oplevering van de film(s).

Zijn er reiskosten?

We rekenen geen kilometervergoeding voor de reiskosten binnen heel Nederland. Het enige wat er nog bij kan komen zijn de parkeerkosten. Bij de meeste bruiloften zullen die er echter niet zijn omdat er bij de locatie geen parkeergeld gerekend wordt. Bij bruiloften in binnensteden zal dit wel voor komen.

Waarom doen jullie dit werk?

Omdat we bruiloften vastleggen het mooiste vinden wat er bestaat. We hebben passie voor dit vak en voor mensen. Het mooiste vinden we om een bepaald moment er uit te laten alsof het uit een echte film komt. Iets vastleggen kan tegenwoordig iedereen. Maar op de manier zoals wij? Dat blijft elke keer weer een uitdaging en enorm bevredigend als het weer ‘werkt’.
Daarbij zijn mensen op een bruiloft altijd in een goed humeur en is het voor iedereen een dag vol emoties. Het is voor ons elke keer weer een eer om daar bij te mogen zijn.

Wat is jullie werkgebied?

Wij komen op bruiloften in heel Nederland en in België zonder bijkomende kosten!

Enkele plaatsen waar wij vaak komen zijn: Alkmaar, Antwerpen, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zoetermeer, Zwolle, Den Bosch, Den Haag, Ede, Eindhoven, Haarlem, Hilversum en Apeldoorn.

Trouwen jullie in het buitenland? Stuur ons ook dan zeker een berichtje, dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

Contact opnemen

Wij filmen en fotograferen in heel Nederland & België zonder bijkomende reiskosten.
Schroom dus niet om contact op te nemen als je niet in de buurt trouwt!