Tips voor een mooie trouwfilm

  • Meer dan 175 tevreden klanten
  • Echte cinematografische film in 4k resolutie
  • Altijd 2 videografen
  • Reiskosten inbegrepen
  • De hele dag aanwezig

Tips voor een nóg mooiere trouwfilm!

Uiteraard zijn wij de videografen en wij moeten alles zo mooi mogelijk vastleggen. En dat gaat we heus wel doen. Maar op sommige zaken hebben wij geen invloed die wél van grote invloed zijn op de uiteindelijke trouwfilm. Denk er maar eens over na, maar wát je filmt is eigenlijk nog veel belangrijker dan hoe je het filmt. Film je een mooie bruid in de bergen met een schitterende zonsondergang met je telefoon dan zal dat er waarschijnlijk mooier uit zien dan wanneer je de beste shot maakt met een professionele camera van een aanrecht met daarop vieze borden en kopjes. Om maar een voorbeeld te noemen.

Op deze pagina hebben we wat tips voor jullie waarvan wij uit ervaring weten dat dit de uiteindelijke film nog een stuk beter maken. Komen ze.

Opgeruimd staat netjes

Zoals we hierboven al aangeven is wat we voor onze lens krijgen minstens net zo belangrijk als wat daarachter gebeurd. Ik ben wel eens bij een huis binnen gekomen waar het één grote ravage was. De bruid zat in het midden van de keuken en overal lagen plastic tassen, sokken en andere dingen die nou niet bepaald ‘glamoreus’ zijn om te filmen. Laat staan om er heel je leven naar te moeten terug kijken. Stiekem ruim ik wel eens wat dingetjes op of vraag ik of om hulp. Maar het is natuurlijk veel fijner voor iedereen om hier helemaal niet aan te hoeven denken. Ik snap dat het een chaotische periode is en als het zo is, dan is het zo. Maar indien je er tijd of mensen voor hebt, zorg dan dat het huis ‘filmklaar’ is! Zo kan ik gewoon mooie beelden maken van de bruid terwijl de jurk aangaat en voelt het geheel veel luxeuzer en ‘filmischer’ aan.

TIPS VOOR EEN MOOIE TROUWFILM

Kies een mooie locatie voor de fotoshoot

Wanneer je bij een kasteel of ‘landgoed’ trouwt, heb je vaak automatisch al een mooie en geschikte omgeving voor de fotoshoot / videoshoot te pakken. Maar wanneer je ergens anders trouwt zul je vaak op zoek moeten gaan naar een aparte locatie voor de shoot. Vaak werkt een ‘groene’ omgeving het beste vinden wij. En een plek waar weinig andere mensen zijn. Bossen. Of een park. Of de duinen bij het strand. We maken graag shots met alleen jullie twee op beeld, niet met andere mensen op de achtergrond. Dat voelt namelijk veel romantischer en wederom ‘filmischer’. Het omgekeerde kan ook wel werken, trouw je bijvoorbeeld in Amsterdam dan is het wellicht juist wel gaaf om bij de grachten of in een drukke straat wat shots te maken. Je hebt dan een wat meer ‘urban’ feel. Is de rest van de bruiloft echter ook al in de stad, dan werkt het wel goed om toch nog even een parkje, bos of strand op te zoeken voor wat afwisseling op beeld. Zo wordt de trouwfilm wat meer ‘divers’ en hebben de shots in de natuur nog meer impact.

Cinematografische Trouwfilm

  • Velen claimen het, maar wij maken écht een film
  • Filmen met drone voor beelden vanuit de lucht
  • Film met ‘anamorphic lenzen’ die ze ook in de filmindustrie gebruiken
  • Altijd twee videografen voor de ultieme film
  • Naast een korte film van 5-7 minuten, kunnen we ook een lange reportage van 30-60 min maken

Dit is goud waard.

Rated 5 out of 5

Mijn (inmiddels) man en ik hebben onze bruiloft vast laten leggen door Tim en zijn collega Paul. De gehele dag waren zij erbij.
Daar is een video van gemaakt, die de complete dag in 5 minuten weergeeft. Alle hoogtepunten en belangrijke momenten staan erop. En dat is zo waardevol.
De liefde spat ervan af. Ik kan me geen betere terugblik op de dag voorstellen. Dit is goud waard.
Daarnaast werken zij super professioneel. Je hebt niet in de gaten dat ze er zijn. Ze laten je de dag vieren en ervan genieten. Ze weten je gevoel, liefde en in mijn geval, gemis vast te leggen. Dat is nog geen ander gelukt.
Kijk op hun site en geniet van alle mooie trouwfilms. Als je er vervolgens zelf eentje hebt, kijk je die. Steeds weer opnieuw.
Heel veel dank Cinematic Wedding!

Linda & Dennis

Out of this world!

Rated 5 out of 5

Wij hadden geen andere videograaf willen hebben dan Tim. Wat heeft hij onze dag zo bijzonder prachtig vast gelegd. We kijken nog zo vaak naar onze korte film van 6 min en genieten daarmee zo nog na van onze mooie dag. Ook de muziek past perfect bij ons en onze bruiloft, ook daar heeft Tim een gave voor.
Zowel onze korte film van 6 minuten als de feature film zijn qua kwaliteit out of this world!! We zijn de sterren in onze eigen hollywood film. De feature film is net een docu van NPO.
Geen plaats was te ver voor Tim en collega Paul, Goes, Baarn en Amsterdam en dat allemaal op 1 dag.
Tim, bedankt dat je onze dag zo mooi hebt vereeuwigd, we zullen onze trouwdag nooit vergeten!

Li & David

De naam Cinematic Wedding wordt waar gemaakt.

Rated 5 out of 5

We zijn ontzettend blij met onze wedding film. Heel erg onder de indruk van de prachtige beelden en hoe Tim er in de montage écht een verhaal uit weet te krijgen, daarmee maakt hij de naam “CINEMATIC wedding” helemaal waar! Dit is een video die we zullen koesteren en daarvoor zijn we Cinematic Wedding dankbaar!

Sasha & Joewi

Houd rekening met de zon

De meeste bruidsparen trouwen in de zomermaanden en met gegronde redenen. Het nadeel is echter dat tussen 11:00 en 15:00 de zon vrijwel recht boven aan de hemel staat. Dit geeft licht met erg veel ‘contrast’ en is niet wat wij als ‘filmisch’ beschouwen. Je krijgt dan harde schaduwen en / of overbelichte achtergronden.

Ook is het niet erg ‘flatteus’. Als er net een streep zonlicht op je nek valt dan wordt die ineens een stuk lichter. Uiteraard kunnen wij hier zoveel mogelijk rekening mee houden en de juiste plekjes opzoeken, vaak in de schaduw, of werken met een reflectiescherm, maar ideaal is het niet.

tips trouwfilms

Eigenlijk hoe later op de dag, hoe beter! De zon komt dan veel lager te staan en neemt af in intensiteit. Bijvoorbeeld rond 09:00-10:00 of 16:00-17:00 heb je een mooie, zachte gloed die alles egaler belicht. Veel mooier op beeld.

Wat helemaal geweldig is, is het moment net wanneer de zon ondergaat. In juni is dat rond 22:00-22:30. Dat wordt ook wel ‘Magic Hour’ of ‘Golden Hour’ genoemd. De zon staat dan heel laag en alles krijgt een soort ‘gouden gloed’. Geen harde schaduwen meer en tegen de lage zon inschieten is écht magisch.

Wanneer bruidsparen hier voor in zijn én het weer zit mee, dan doen we vaak nog even korte extra fotoshoot tijdens het Golden Hour. Daar hoef je dus niet lang voor in te plannen indien je al een fotoshoot overdag gehad hebt, maar is zeker de moeite waard!

Kies een goede fotograaf

Wanneer je besluit om voor een ‘externe’ fotograaf te kiezen, wij bieden immers ook fotografie aan, dan is het wel belangrijk dat je voor iemand kiest die ervaring heeft met bruiloften. De fotograaf en videograaf zijn namelijk elkaar’s partners op een bruiloft, maar stiekem ook een beetje ‘concurrenten’. We willen vaak allebei de mooiste shots maken. En soms is dat ‘dezelfde’shot op een bepaald moment. Dat is allemaal geen probleem en de samenwerking met een fotograaf gaat eigenlijk altijd wel prima, maar we moeten dan wel zaken vooraf even bespreken. Een soort plan van aanpak maken voor elke situatie zoals bijvoorbeeld de ceremonie, jullie ‘first look’, de openingsdans, etc. Waar gaan we staan? Welke lens gebruiken we? Etc. Soms zijn er fotografen die nog niet zo goed weten waar ze moeten gaan staan en heel veel ‘last minute’ beslissingen maken. Ze gaan dan bijvoorbeeld ineens, tijdens het aanschuiven van de ringen, ergens anders staan. Of bijvoorbeeld tegenover ons… Dat is wel eens gebeurd. Dan schieten we dus elkaar aan.

Nou wil ik niet het gevoel geven dat de fotograaf zich aan ons moet aanpassen, integendeel. Wij passen ons ook aan de fotograaf aan. Maar om er samen uit te komen moeten we wel dezelfde ‘taal’ spreken. Het is zonde om beelden te hebben met de fotograaf erop en andersom. Of dat wij mee moeten gaan in ‘last minute’ beslissingen nemen omdat de fotograaf besluit dat op 1 meter afstand staan het mooiste is tijdens het geven van het ja-woord.

Impressie bruiloft video

Contact opnemen

Wij filmen en fotograferen in heel Nederland & België zonder bijkomende reiskosten.
Schroom dus niet om contact op te nemen als je niet in de buurt trouwt!