Trouwfotograaf Tim MandersNaast hele mooie trouwfilms, kunnen we als trouwfotograaf ook foto’s maken van jullie bruiloft.

Oorspronkelijk was Cinematic Wedding alleen een bedrijf voor videografie. Maar na jaren ervaring opgedaan te hebben als cameraman vond ik, eigenaar Tim, het tijd voor een nieuwe uitdaging en kwam ik met een plan om zowel de bruiloften voor zowel mezelf als voor de bruidsparen, beter te laten verlopen; het combineren van filmen en fotograferen. De lijn tussen fotografie en videografie is eigenlijk vrij dun. De beroepen hebben veel met elkaar gemeen en met de opkomst van ‘hybride-camera’s’ schieten we zelfs film en foto’s met dezelfde camera’s en lenzen. Waar een fotograaf het moment in één afbeelding vast legt, doet een videograaf dat met aan een opvolgende afbeeldingen. Het resultaat is anders, maar de werkwijzen komen veel met elkaar overheen. Het is vooral na de bruiloft, bij de montage en nabewerking van de beelden, dat het verschil groter is. Bij een video komen facetten kijken zoals storytelling, volgorde, muziek en geluid. Bij foto ligt de nadruk op zoveel mogelijk vertellen in één shot, met voldoende elementen van context en zorgen dat het onderwerp op de foto er krachtig uitkomt.

Een trouwfotograaf met een cinematografisch oog

Maar het lijntje is dunner geworden. Zo kun je tegenwoordig ook ‘stills’ halen uit 4k videobeelden die erg scherp zijn en die één voor één opslaan of afdrukken en dan heb je foto’s gemaakt van de filmbeelden. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een ‘slide-show’ maken van trouwfoto’s die zich achter elkaar afspelen met muziek eronder. Dan heb je een film gemaakt van foto’s. Misschien kunnen we de term ‘videograaf’ en ‘trouwfotograaf’ inmiddels wel vervangen door ‘beeldenmaker’. Net als de camera’s eigenlijk geen fototoestel meer zijn of videocamera, maar hybride ‘beeldenschieters’. En aangezien de grenzen op dit gebied beginnen te vervagen én wij bij Cinematic Wedding met onze ervaring en een creatieve blik op beeld goed zijn geworden in het mooi vastleggen van herinneringen, bieden we jullie ook een combinatiepakket aan van trouwfoto’s en trouwfilms. We komen dan, net zoals altijd, met zijn tweeën en je bent dan in één keer klaar met regelen. Jullie trouwen en wij leggen het vast!

Onze werkwijze voor bruidsfotografie

Wij werken met de Panasonic S1, dit zijn hybride camera’s met een full frame sensor die zowel kunnen filmen als kunnen fotograferen. Met één druk op de knop kunnen we wisselen van de foto-mode naar de video-mode en andersom. Op ‘rustige’ momenten, kunnen we dit gewoon afwisselen en dus ook de foto-mode gebruiken. Denk aan jullie aankleding in de ochtend, tijdens de fotoshoot en bij het maken van groepsfoto’s, tijdens de receptie, etc. Bij belangrijke momenten waar die rust ontbreekt, zoals bijvoorbeeld het ja-woord tijdens de ceremonie of het moment dat jullie elkaar voor het eerst zien, nemen we geen risico’s en zetten we de camera in de video-mode. We filmen dan gewoon het hele moment en dan kunnen we achteraf hieruit 4k-stills extraheren en bewerken tot foto’s in Adobe Lightroom. ‘En hoe zit het dan met de kwaliteit?’ hoor ik jullie al denken. Nou, oordeel zelf. Op deze pagina met voorbeelden is ongeveer 80% van de beelden een bewerkte video-still. Ik vind dit er zelf in ieder geval meer dan acceptabel uitzien! Klik hier voor de voorbeelden.

De voordelen van de combinatie van trouwfilms én trouwfoto’s bij hetzelfde bedrijf

Wat zijn de voordelen van jullie trouwfilms en trouwfoto’s te laten maken door Cinematic Wedding? Ten eerste ben je een stuk voordeliger uit dan wanneer je naast voor onze films, ook kiest voor een externe fotograaf. Maar daar begint het pas.
Het grootste voordeel is dat ik werk met mijn eigen vaste team. Wij hebben natuurlijk al heel vaak samen gewerkt en we zijn perfect op elkaar in gespeeld. Daarnaast komen we met precies hetzelfde doel en zijn we geen ‘concurrent’ van elkaar zoals dat stiekem wel vaak het geval is indien videografen en fotografen met elkaar moeten samenwerken die elkaar niet kennen. We staan elkaar niet in de weg en maken samen een plan van aanpak die voor elke bruiloft ‘op maat’ is.

Maar het heeft nóg een voordeel: Extra zekerheid. Al het beeldmateriaal, zowel de foto’s die ik maak als de ruwe videobeelden van mij en de videografen maken komen op mijn computer te staan. En zoals ik hierboven al aangaf, de 4k videobeelden zijn tegenwoordig zo scherp dat ze kunnen fungeren als foto’s wanneer je het beeld stil zet en dat beeld vervolgens nabewerkt in Lightroom of een ander fotobewerkingsprogramma. Dus er is altijd nog een ‘valnet’. Mocht er ineens iemand voor gaan staan of er iets anders fout gaan, dan zijn er dus altijd nog opnames uit een andere invalshoek.

Videograaf en fotograaf
Zo kunnen we jullie dezelfde zekerheid of meer bieden dan een fotograaf die een second shooter meeneemt met daarnaast als voordeel dat we in totaal maar met twee personen zijn i.p.v. met drie of vier zoals het geval is wanneer je Cinematic Wedding inhuurt én een andere trouwfotograaf. Dit kan namelijk wel eens onrustig overkomen en er lijkt dan wel een heel ‘media-team’ ter plaatse is. Wij met zijn tweeën zorgen ervoor dat dit zo zeker niet overkomt. We trekken het liefst zo min mogelijk aandacht naar ons toe zodat jullie gewoon je ding kunnen doen. Namelijk, trouwen en genieten van je dag met familie en vrienden.

Trouwfoto’s en trouwfilms die voor elkaar gemaakt zijn

Net als jullie, vullen onze films en trouwfoto’s elkaar perfect aan. Ze complementeren elkaar. Overeenkomstig in stijl, maar tóch een totaal andere beleving. 

Bekijk hier voorbeelden van onze trouwfoto’s.
En bekijk hier voorbeelden van onze trouwfilms.

Kijk op onze pagina met de pakketten bij de extra opties voor onze prijzen. De trouwfoto’s worden uiteindelijk opgeleverd via een USB-stick en een fotoalbum van 20×20 en natuurlijk zijn er mogelijkheden voor uitgebreidere fotoalbums. 

Interesse om je dag vast te laten leggen door Cinematic Wedding? Neem dan contact met ons op en check onze beschikbaarheid op jullie datum!