Een echte winterbruiloft
05-02-2020

23 december 2019. Net voor Kerst vierden Femke & Kevin de liefde. En hoe! Ze besloten het Kerst te combineren met een bruiloft in het mooie Tobacco Theater in Amsterdam en verzorgden een avond vol spektakel en gezelligheid. Met mooie kerstversieringen, kerstbomen en kaarslicht werd er een warme, feestsfeer gecreëerd en de gasten werden getrakteerd op een heerlijk, uitgebreid kerstdiner, ondersteund met mooie live-muziek en schitterende dansshows. Zo hoefde niemand zich te vervelen en was de warme, gezellige sfeer volop aanwezig. Een bruiloft die bewijst dat je niet altijd in de zomer hoeft te trouwen om een schitterende dag te hebben. Uiteindelijk gaat het namelijk om de liefde en het leven te vieren met de mensen van wie je houdt. En daar was deze bruiloft een prima voorbeeld van.


——————————————————————————————————————————————————————————

Showreel maar dan anders
15-10-2019

Bij Cinematic Wedding houden we van verhalen vertellen in beelden. Of dit nu foto’s of video’s zijn, om emoties op te roepen moet er ‘context’ zijn. Een mooie shot is mooi, maar doet je niets als er geen context is. Daarom proberen we altijd onze films en foto’s context mee te geven. Door een voice over bijvoorbeeld. Of door de beelden die voor of na de shot komen in de film. Of door een shot te nemen waarin veel te zien is zoals een vader die naar zijn dochter kijkt. Reacties van gasten op een bepaalde gebeurtenis. Of simpelweg door de juiste muziek met de juiste shot te combineren en zo in het verhaal te plaatsen dat deze er krachtiger uit komt.

Na al die mooie bruiloften die we hebben mogen vastleggen werd het wel eens tijd voor een ‘showreel’. Een soort compilatie van ons werk. Maar ook hier geldt dat dit alleen werkt als er een verhaal in zit. Context. Dus we hebben diep in onze archieven gegraven en warempel de perfecte voice-over kunnen vinden. Een trouwambtenaar die snapt hoe het zit. Die ons de kern uitlegt van waar bruiloften over gaan. Bekijk hier de film over onze films en dan begrijp je meteen waarom we dit werk doen.


——————————————————————————————————————————————————————————

Double Trouble
29-07-2019

Niet één, maar twee bruidsparen die elkaar het ja-woord geven! Dat hadden we nog nooit mee gemaakt maar dit kan blijkbaar dus ook! Dit was een hele bijzondere bruiloft. De twee bruidsparen zijn al jaren met elkaar bevriend en wilden op deze dag niet alleen de liefde voor hun partner vieren, maar ook voor elkaar als vrienden. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een dag vol warmte, liefde en geluk en de sfeer was dan ook fantastisch. Wat een mooie manier om het leven en de liefde te vieren. Twee goede vrienden deden het woord tijdens de ceremonie en dat deden ze fantastisch. Geen saaie verhalen over ‘de locatie’ of ‘het burgerlijk wetboek’ maar ze gingen dieper in op de personen en de relaties op een cabaret-achtige stijl waarbij humor en pikante details niet onbespaard bleven. Heerlijk! De twee bruidsparen waren heerlijk om mee te werken, het weer was goed en de liefde spatte ervan af. Niet alleen van de bruidsparen die duidelijk veel van elkaar houden, maar ook van alle vrienden en familie die aanwezig waren. Mooie speeches, veel knuffels en emotie. Een bruiloft die niets heeft wat het niet nodig heeft, maar alles heeft wat een bruiloft zo mooi maakt. Liefde en vriendschap.


——————————————————————————————————————————————————————————

Emotie
30-06-2019

Elke bruiloft is uniek maar na meer dan 100 bruiloften gefilmd te hebben kunnen we wel concluderen dat veel bruiloften veelal dezelfde ingrediënten bevatten en elkaar overlappen in planningen en activiteiten. Dat is goed, want daardoor worden we nog steeds beter in ons werk. Dus wat maakt een bruiloft dan uniek en speciaal? Dat zijn, net zoals bij elk ander aspect van het leven, de mensen. En dan met name de mensen waar het allemaal om draait op zo’n dag; het bruidspaar.

Op 01-06 trouwden Linda & Dennis elkaar bij het mooie Kasteel Heeswijk. Dennis verloor een aantal jaar geleden bij een ongeluk op uitzending beide benen en beweegt zich voort met een rolstoel. Dit is niet de 1e bruiloft die wij doen met een bruidegom in een rolstoel, maar het blijft bijzonder. Niet omdat het ‘zielig’ is of wat dan ook, maar om te zien hoe twee mensen zoveel van elkaar houden dat ze ‘handicaps’ letterlijk met liefde op de koop toe nemen. Een mooi gebaar. Misschien wel het mooiste wat er is. Iemand volledig accepteren. De mooie en liefdevolle Linda doet dat en dat ontroert. Hoe deze twee mensen beiden in het leven staan is ontwapenend en zet ons weer met beide benen op de grond. Hier kunnen we allemaal nog wel iets van leren. En zo verrijkt mijn werk toch weer mijn leven. Alle mooie mensen die ik mag ontmoeten en mag zien op hun meest intieme en speciale dag is dé reden dat dit werk interessant is en blijft. Hoe vaak het diner dan ook om 18:00 begint en de openingsdans om 21:00…


——————————————————————————————————————————————————————————

Hollandser kan bijna niet
10-11-2017

Op 23-09-2017 waren we getuige van misschien wel de meest Hollandse bruiloft ooit. De lieve en spontane Mirre & Johan gaven elkaar het ja-woord in het gemeentehuis van de plek waar ze zijn opgegroeid en samenwonen: Geervliet of all places. Een pittoresk, klein dorpje met heel veel sfeer. Als je je ogen sluit en aan Nederland denkt, dan denk je waarschijnlijk aan Geervliet. Deze dag stond in het teken van liefde, maar ook van oprechtheid. Geen schmuck, geen pretentie. Gewoon normaal en lekker zoals het is.
De trouwauto werd verruild voor een heuse bakfiets en Johan heeft zich in het zweet gewerkt om zowel Mirre als de twee bruidsmeisjes van locatie naar locatie te moeten trappen. Wij hebben geprobeerd om alle facetten én de sfeer zoals hij er die dag hing, proberen te verwerken in onze trouwvideo voor dit ontwapenende bruidspaar en ik denk dat wij daar goed in zijn geslaagd. Geen drama, maar gewoon een vrolijke en schitterende bruiloft. Hieronder onze video.

Ook zijn er die dag hele mooie foto’s gemaakt door Happy Photographer. Niet alleen zijn de foto’s erg leuk, het was ook nog eens heerlijk om met Melanie samen te werken. Laat je inspireren en bekijk ook de foto’s!

Fotograaf: Happy Photographer | Locatie: De Hoecksack


——————————————————————————————————————————————————————————

Beach wedding
01-11-2017

Soms heeft een bruiloft alle ingrediënten die het op film goed doen. Glamour, stralend geluk, tranen, vuurwerk, mooie locaties, verrassend goed weer met mooie donkere luchten, zonsondergang op het strand én een mooi bruidspaar. Wij als filmmakers kunnen dan ons hart ophalen en heerlijk creatief aan de gang. Roos & Nils trouwden op 09-09-2017 bij het mooie Blu Beach in Noordwijk. Maar zover was het nog niet. Eerst hadden ze een heuse ‘first look’ in de Westergasfabriek in Amsterdam. Op dezelfde plek als waar zij elkaar ontmoet hebben. Hoe romantisch wil je het hebben. Vervolgens gingen we naar de duinen bij Noordwijk voor de foto- en videoshoot. Gelukkig klaarde het weer op maar waren er ook nog duistere wolken te zien. Dat hebben wij het liefst!

Ook mooi was dat het bruidspaar de standaard volgorde wat om had gegooid. Er was eerst een diner en daarna pas de ceremonie. Een heel goed idee vonden wij, want zo bouwt de spanning zich naar dit belangrijke moment mooi op én kan het feest direct na deze ontlading losbarsten. Om hun kersverse huwelijk te bezegelen, gingen we direct naar het strand om te genieten van een vette vuurwerkshow. Erg gaaf!

Bekijk onze huwelijksvideo van dit prachtige bruidspaar. De liefde spat van het scherm af.

Fotograaf: Damon Pijlman | Locatie: Beachclub Blu Beach Noordwijk

——————————————————————————————————————————————————————————

Een ontroerend moment
15-08-2017

Op 07-07-2017 was Cinematic Wedding getuige van een wel heel bijzondere en bruiloft. Evelien & Jaap gaven elkaar het ja-woord en wel met een heel uniek verhaal daar achter. Jaap heeft namelijk 12 jaar geleden tijdens een duikongeluk in Portugal zijn nek gebroken en heeft daarbij een dwarslaesie opgelopen. Dit betekent dat Jaap voor de rest van zijn leven niet meer zal kunnen lopen. Maar zo sterk en positief als hij in het leven staat, zijn wij er nog nooit geen tweede van tegen gekomen. Het verbaast ons dan ook niet dat de mooie Evelien voor Jaap is gevallen.

Tijdens het feest deed Jaap iets unieks. Hij weet namelijk dat Evelien van dansen houdt en wilde zijn kersverse vrouw graag een échte 1e dans geven op haar bruiloft. Deze prachtige gebeurtenis hebben we uiteraard gefilmd en gecombineerd met het verhaal van Jaap wat hij tijdens zijn theatervoorstelling met de buitenwereld deelt. Het resultaat is misschien wel het meest ontroerende wat we ooit hebben gemaakt. En dat is dan uiteraard volledig te danken aan de prachtige personen Jaap & Evelien, die zo mooi in het leven staan dat ze van elke situatie het beste weten te maken. Kijk hieronder de video met het verhaal van Jaap Bressers.
Bonustip: Trek een oud shirt aan of houd de de zakdoek bij de hand.

Fotograaf: The Red Yarn | Locatie: Prinsenhof Best

——————————————————————————————————————————————————————————

Ultra HD
21-05-2017

Vanaf dit nieuwe seizoen filmt Cinematic Wedding met onze nieuwe camera’s. Deze stellen ons in staat om de hele dag op te nemen in 4K resolutie, oftewel Ultra HD. Dit is 4 keer meer resolutie dan Full HD! En dat zie je niet alleen in de scherpte van het beeld, maar is ook nog eens klaar voor de toekomst. Met ook een 180 fps mode zijn we nu ook in staat om prachtige slow motion beelden te maken op 14% van de daadwerkelijke snelheid! Veel mogelijkheden dus om er prachtige en unieke trouwfilms mee te maken. En dat allemaal in compact formaat zodat we niet intimiderend overkomen op de dag zelf. Ook niet geheel onbelangrijk natuurlijk.

Op 12 mei trouwde het prachtige stel Elvira & Daan in het mooie Huize Bergen in Vught. Cinematic Wedding was erbij om deze schitterende dag vast te leggen in een unieke trouwvideo en we hebben uiteraard onze nieuwe camera’s uitvoerig getest. Ik zou zeggen, oordeel zelf!

——————————————————————————————————————————————————————————

Destination Wedding Kopenhagen
15-11-2016

De een-na-laatste laatste bruiloft van dit jaar vond plaats in het pittoreske Kopenhagen. De vader van de bruidegom leek het een goed idee om onze trouwvideo’s als huwelijkscadeau te geven aan zijn zoon en schoondochter. Dat kunnen wij natuurlijk niet tegen spreken.
Vera & Joost wonen al een aantal jaar in Kopenhagen dus van een echte ‘destination wedding’ kunnen we niet spreken. Voor ons voelt dit natuurlijk anders.

Wat direct opvalt aan Kopenhagen is dat het eigenlijk geen exotische locatie is. Het lijkt qua bouwstijl, klimaat en uiterlijk van zowel de stad als de mensen eigenlijk heel erg op Nederland. Al gaat trouwen daar niet helemaal op dezelfde manier.
Ze hebben een aantal leuke rituelen zoals dat als iemand ‘Skol’ (proost) roept, dat dan iedereen in de zaal ook Skol moet roepen alvorens het glas aan de mond te zetten. Daarbij hebben de gasten macht over het bruidspaar. Als iedereen namelijk met zijn mes op het glas begint te tikken, dan moet het bruidspaar op de stoel gaan staan en elkaar een kusje geven. Stampt iedereen met de voeten op de grond, dan moet het bruidspaar kussen onder de tafel. Je kunt je vast wel voorstellen hoe dat dan gaat op zo’n avond. Erg leuk om mee te maken in ieder geval.

Wat ons nog meer heeft verbaasd in positieve zin, is hoeveel Nederlandse gasten de reis hebben gemaakt naar Kopenhagen. Dit zegt heel wat over het bruidspaar Vera & Joost. Als je zoveel mensen om je heen hebt kunnen verzamelen die heel veel voor je over hebben, dan doe je iets goed in je leven. Vera & Joost zijn dan ook enorm warmhartige, lieve én intelligente mensen. Dit is aan alles af te lezen. En zij hebben, samen met hun vrienden & familie er een prachtige trouwdag van gemaakt. Niet grandeur, niet episch of exotisch, maar gewoon een intieme dag met de naasten die van hen houden. Wij hebben dit verwerkt in de trouwvideo van dit leuke bruidspaar.

Fotograaf: Carolina Segre | Locaties: Carlsberg Museum & Brøndsalen

——————————————————————————————————————————————————————————

Eerste homohuwelijk
04-11-2016

We hadden al vele soorten bruiloften mogen filmen. Van oerhollandsche feesten tot exotische Hindoestaanse bruiloften met honderden rituelen, van alles hebben we mogen vastleggen. Maar nog geen huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht. Daar is nu verandering in gekomen want wij hadden de eer om op 03 september het huwelijk bij te mogen wonen van Ferry & Virgil. Twee mensen die elkaar gevonden hebben en daarmee ook het geluk wat ze zo enorm verdienen. In het mooie Friesland hadden zij een mooie locatie afgehuurd om daar met een intieme familie- en vriendengroep de liefde voor elkaar te vieren. Wij zijn trots op misschien wel de eerste ‘cinematic’ trouwvideo van een homohuwelijk in Nederland 🙂

Locatie: De Polleplaets in Westhem

——————————————————————————————————————————————————————————

Een gelukkig Chinees nieuwjaar!
21-02-2016

De eerste bruiloft van het jaar valt vroeg dit jaar. Net na het Chinese nieuwjaar mochten we de prachtige Chinese bruiloft vastleggen van Winnie & Nyls. Een bruiloft die je gerust ‘episch’ mag noemen, met prachtige locaties zoals Kasteel de Haar en Studio 21. Vele gasten waren getuigen van de schitterende speech van de broer van de bruid, waar we de video niet geheel verrassend mee openen. Na het ja-woord maakten we wat schitterende plaatjes bij het mooie kasteel de Haar die zelfs in dit koude jaargetijde erg sfeervol zijn geworden. Het diner en het feest in Studio 21 was meer dan een aangename verrassing. De gasten werden getrakteerd op uitbundige shows en performances, tijdens het heerlijke diner.
Cinematic Wedding filmt de laatste tijd veel Chinese bruiloften en die vinden we erg leuk om te doen. Bekijk hier het eindresultaat, de trouwvideo van Winnie & Nyls.

Locaties: Kasteel de Haar | Restaurant Vandaag | Studio 21

——————————————————————————————————————————————————————————

2015 was weer een prachtig jaar!
17-11-2015


Trouwvideo Robine & PatrickElk jaar weer mogen wij getuige zijn van vele schitterende bruiloften en zien we de stralende en ontroerende gezichten van vele bruidsparen en hun geliefde gasten.
We hebben de laatste bruiloft van dit seizoen weer gehad en we kunnen terug kijken op een zeer succesvol jaar. We hebben de meest prachtige locaties mogen bezoeken, waaronder Kasteel de Haar, Landgoed Huis de Voorst en Kasteel Duivenvoorde.
We zijn getrakteerd op mooie bruidsparen, ontroerende verhalen en prachtige weersomstandigheden. Ook hebben we onze filmtechnieken nog verder verfijnd en zijn onze montages nog strakker en ‘cinematic’ geworden. We hebben talentvolle videograaf Wendy aan ons team mogen toevoegen. Vrouwelijk inzicht doet het in deze branche, vanzelfsprekend, erg goed! Wendy behoudt de rust onder alle omstandigheden en zorgt dat ze met goed beeldmateriaal thuis komt, wat er ook gebeurt. Daarnaast is ze ook erg prettig in de omgang en dus leuk om op je bruiloft erbij te hebben. Een goede aanwinst voor Cinematic Wedding!

Ook een leuk detail is dat we de laatste tijd veel aanvragen krijgen voor Chinese huwelijken. Dit jaar hebben we maar liefst 5 Chinese trouwvideo’s mogen maken! Dat vinden we erg prettig want Chinese bruiloften vinden we erg leuk om te doen. Vooral de deurspelletjes bezorgen ons altijd een glimlach en ik kan uit ervaring wel zeggen dat de Chinese bruiloften altijd op en top verzorgd zijn. Hoe beter alles geregeld is en hoe mooier de locaties, des te mooier ook de trouwvideo natuurlijk!

Een laatste ontwikkeling is dat ons hoofdkantoor verhuisd is van Rotterdam naar Nuenen (5 km van Eindhoven). Ik wil meteen even gezegd hebben dat wij bruiloften filmen over het hele land zonder reiskosten te rekenen, maar dat terzijde.
Nuenen is een pittoresk en gezellig dorp en vooral bekend van schilder Vincent van Gogh die daar het grootste gedeelte van zijn schilderijen gemaakt heeft. De creatieve energie komt in de rustgevende natuur opborrelen natuurlijk!

Wij hopen in ieder geval dat 2016 net zo’n goed jaar wordt als 2015. Met nóg meer romantiek en sprookjesachtige bruiloften zodat we weer het beste uit onszelf naar boven kunnen halen om nog mooiere trouwvideo’s te kunnen maken.

——————————————————————————————————————————————————————————

Kasteel de Haar in volle glorie
15-11-2015Trouwlocatie Kasteel de Haar

Op 02 november hadden we de laatste Cinematic bruiloft van dit jaar. Soms zeggen ze wel eens ‘Last Best’ en qua locatie én licht zou dat sowieso wel eens kunnen kloppen! Het huwelijk van Petra & Xuyang vond plaats in het ongelofelijk mooi Kasteel de Haar, misschien wel de mooiste trouwlocatie van Nederland als je het ons vraagt. Het was ook nog eens prima weer met mooie blauwe luchten en dat in november! De dwarrelende blaadjes en het mooie licht maken het helemaal af. Gelukkig hadden we ook weer een schitterend bruidspaar als lijdend voorwerp en met zowel Chinese als Hollandsche elementen in hun trouwdag was het ook voor ons weer een mooie afwisselende dag.
Hier is de trouwclip te zien!

——————————————————————————————————————————————————————————

De prachtige Love Shoot van Sun & Wu
08-11-2015

Op 12 oktober mochten we een Love Shoot doen met het Chinese bruidspaar Sun & Wu. Helemaal overgevlogen uit China naar het kille Nederland voor deze aangelegenheid, namen we het koppel mee naar Parc Clingendael in Den Haag en naar het strand in Scheveningen. We hebben het ze maar niet laten uitspreken.

We kozen expres de late middag en vroege avond als tijdstip voor de opnames om zo gebruik te kunnen maken van het mooiste licht. Het uur net nadat de zon ondergaat noemen ze in Hollywood Magic Hour, of Golden Hour en dat is niet zonder reden! Vooral in de herfst lijkt dat magische uur nog wel wat langer te duren en kunnen we goed gebruik maken van het prachtige licht, de warme kleuren en de lange flatteuze schaduwen. Met dit mooie bruidspaar in de hoofdrol waren alle ingrediënten aanwezig voor een Cinematic resultaat. Met een opnameduur van 4 uur hadden we voldoende de tijd om veel afwisselende beelden te maken én om lekker veel te experimenteren met composities.
Bekijk hier de mooie plaatjes!


——————————————————————————————————————————————————————————

Romantiek in Brabant
20-10-2015

Op 26-09-2015 trouwde het lieve en spontane bruidspaar Sanne & Ad in het mooie ‘Hurns Kerkje’. Twee echte Brabanders. Ze zijn recht voor hun raap, doen niet moeilijk als het makkelijk kan en zijn stiekem toch erg romantisch. Die combinatie is ontwapenend. Zelf ben ik ook een Brabander en begrijp ik de cultuur natuurlijk maar al te goed en dat heeft zeker meegeholpen om deze trouwvideo zo goed te maken als dat hij is geworden. Samen met videograaf Jef hebben we onze langste aanwezigheid bij een bruiloft ooit gehad. 18 uur waren we erbij! Zelden ben ik in mijn leven zo moe geweest, maar des te meer voldaan ben ik met het eindresultaat.

Bekijk hier het prachtige verhaal van High School Sweethearts Sanne & Ad.


——————————————————————————————————————————————————————————

Onze eerste Hochzeit!
29-09-2015

Het Duitse woord voor bruiloft dus. Cinematic Wedding reisde af naar het schöne Schöppenstadt om het mooie huwelijk van dit leuke bruidspaar vast te leggen. Eigenlijk verschilt een Duitse bruiloft niet zoveel van de Nederlandse versie en zijn Duitsers eigenlijk net zo romantisch als wij. Onderweg hebben we ook maar even het plaatsje Hameln bezocht. Erg mooi! Een befaamde rattenvanger komt daar trouwens ook vandaan wat direct verklaart waarom er zoveel (kunstmatige) ratten te zien zijn daar.
We hopen dat we de Duitsers ook hebben kunnen laten kennis maken met onze Cinematic Stijl.
Bekijk hier de trouwvideo.


——————————————————————————————————————————————————————————


Interessante trouwlinks

JullieGroteDag.nl – Trouwen – Bruiloft
Coverband met DJ
Trouwfotograaf Amy