• Meer dan 200 tevreden klanten
  • Echte cinematografische trouwfilm in 4k resolutie
  • Altijd 2 videografen
  • Reiskosten inbegrepen
  • Inzet van drone mogelijk

Wat is de werkwijze van Cinematic Wedding?

Op deze pagina leggen we uit hoe we werken en hoe het hele proces van begin tot eind eruit ziet. Wat jullie kunnen verwachten van ons en daarnaast nog enkele tips om de trouwfilm nog mooier te laten worden.

Kennismakingsgesprek

Als onze website en voorbeeld films jullie bevallen, dan sturen jullie ons hopelijk een berichtje! We maken dan een afspraak voor een kennismakingsgesprekje. Dit kan dan bij mij, Tim, in de studio in Heeswijk-Dinther of via Skype of Zoom.

Jullie mogen kiezen. Het voordeel van afspreken in de studio is, naast dat we elkaar even écht gezien hebben, jullie wellicht nog wat extra voorbeelden kunnen kijken en daar direct vragen over kunnen stellen. Het voordeel van een Skypegesprek is natuurlijk dat het minder tijd in beslag neemt.

videograaf Zwolle

In beide gevallen zal ik jullie vragen naar jullie trouwplannen, de locatie(s) en of jullie al een soort van tijdsplanning hebben gemaakt van jullie trouwdag. Dat laatste is handig, want dan kunnen we op basis daarvan bepalen hoe lang wij er ongeveer bij zullen zijn en dat bepaalt mede de uiteindelijke prijs. Daarnaast is het natuurlijk altijd fijn als we elkaar even gesproken en gezien hebben voordat ik naar jullie bruiloft kom. Ook kunnen jullie tijdens dit gesprek natuurlijk alle vragen stellen die jullie hebben en jullie specifieke wensen aangeven. Het wordt natuurlijk jullie trouwfilm!

Na het gesprek stuur ik jullie direct de offerte. Hierin staat wat jullie krijgen en voor welke prijs, hoe lang wij erbij zijn, de oplevertermijn en onze algemene voorwaarden. Indien jullie op dit bericht ‘beantwoorden’ met dat jullie akkoord zijn, dan staat het ook direct zwart op wit. Dan hebben we beiden zekerheid. Er volgt dan een factuur voor de aanbetaling, die is bij ons 25% van het totaalbedrag.

Week voor de bruiloft

Ongeveer een week voor jullie bruiloft neem ik weer even contact met jullie op. We bespreken dan nog even telefonisch de laatste versie van de planning. Vaak worden er namelijk sinds het 1e gesprek nog wel wat aanpassingen gedaan aan de tijden. Ook vragen we of er nog wat andere zaken zijn veranderd. We hebben dan de meest actuele informatie en weten waar we en hoe laat moeten zijn.

De grote dag!

Het is zover, jullie bruiloft. Wij komen op het afgesproken tijdstip naar jullie toe en zullen een gedeelte van jullie voorbereidingen filmen. Meestal zijn jullie niet bij elkaar en dan gaat één videograaf naar de bruidegom, de andere naar de bruid. Wanneer jullie elkaar voor het eerst zien komen ook wij weer bij elkaar. We volgen jullie dan gewoon de hele dag op jullie ‘reis’ door de dag.

Wij hebben een onderlinge verdeling waarbij ik vaak wat meer film met een ‘wijde’ lens en mijn collega meer met een ‘telelens’. Dat betekent in de praktijk dat ik wat dichterbij jullie zal komen en dat mijn collega meer afstand houdt en van verder weg schiet.

Trouwfotograaf en videograaf Zwolle

Zo hebben jullie dus grotendeels maar met één videograaf te maken en houdt de 2e videograaf zich wat meer op de achtergrond. Dat is ook fijner voor jullie, want vaak is er ook nog een fotograaf aanwezig. Zo wordt het niet ‘te druk’. En daarnaast leveren beide manieren van filmen weer ander soort beelden op die elkaar mooi aanvullen. Zo wordt de uiteindelijke trouwvideo nog mooier.

Op de afgesproken tijd, meestal zo een uur na jullie openingsdans of het begin van het feest, nemen we weer afscheid. We gaan dan naar huis en ik zet direct thuis de beelden op de computer. Zodra ze daar opstaan zet ik de upload aan naar mijn online server om alles in de cloud te backuppen. Pas dan kan ik met een gerust hart naar bed. De volgende dag is dan alles dus op 2 locaties gebackupped, zowel op de harde schijf van mijn computer als ‘in de cloud’. Zoals je ziet neem ik het hele traject en de veiligheid erg serieus. Het is immers jullie bruiloft en daar mag niets mee gebeuren.

Impressie bruiloft video

Hoe werken wij op de bruiloft zelf?

Wij zijn échte filmmakers, maar op een bruiloft zelf kunnen we niet alle zaken naar onze hand zetten zoals dat bij een filmproductie wel het geval is. We zullen dus zoveel mogelijk alles vastleggen zoals het voor ons gebeurt zonder regisserend bezig te zijn. Dat zeggen eigenlijk alle videografen wel. Maar wij weten uit ervaring ook dat de film nóg beter wordt wanneer we wel af en toe een aanwijzing geven. Daar ontkom je niet aan. Althans niet als we de kwaliteit willen waarborgen en jullie net zo’n mooie film geven als de voorbeeldfilms op onze website. Maar wees niet bang, wij gaan absoluut never nooit op belangrijke momenten ons bemoeien met wat jullie moeten doen of de aandacht naar ons toetrekken! Maar denk bijvoorbeeld aan dat we vragen om de jurk of colbert aan te trekken bij het raam i.p.v. in de badkamer. Dat ziet er natuurlijk veel beter uit. Dan hebben we mooier licht en heb je niet allemaal potjes en tandenborstels op de achtergrond. Geloof mij, daar ga je je toch echt wel aan ergeren na de film vaak te hebben gezien. Ook tijdens de fotoshoot / videoshoot geven we wat aanwijzingen. Dat is ook wel prettig voor jullie denk ik, anders weten jullie ook niet wat jullie moeten doen voor de camera de hele tijd. Wij gaan niet tot in detail allerlei poses vragen, maar meer simpele dingen als ‘kunnen jullie een stukje hand in hand lopen’. Of ‘kijk elkaar maar even aan’. Dat doen we op een spontane manier zodat het lekker luchtig blijft, maar zo krijgen we toch mooie beelden van jullie voor de trouwfilm. De rest van de momenten zoals de ceremonie, de receptie, het feest, of wanneer er intieme momenten zijn met vrienden of familieleden zijn wij absoluut onzichtbaar. Dat vinden onze bruidsparen ook, zoals je kunt lezen in onze reviews.

Nabewerking van het beeldmateriaal

Ik ga aan de slag met de montage van jullie film. Of films, afhankelijk van het pakket dat jullie hebben gekozen. Indien jullie ook nog voor fotografie hebben gekozen zal ik ook die nabewerken.
Ik ga dan eerst op zoek naar het verhaal, naar de beste volgorde van de beelden. Ik knip eventueel jullie geloften zo dat die lekker lopen en zodat ze het verhaal ondersteunen. Ik heb inmiddels een grote muziek-library aangelegd waarin ik dan zal zoeken naar de beste muziek die past de sfeer en emoties die op de dag aanwezig waren. Zo wordt het een persoonlijke trouwvideo.

Zodra de Cinematic Film klaar is, zet ik die online op ons Vimeo kanaal en stuur ik die direct door naar jullie via de e-mail. Jullie kunnen hier dan direct naar kijken en nog eventuele aanpassingen doorgeven aan ons. Daarna gaan we dan nog verder met de eventuele Feature Film en / of foto’s. Dan zetten we alles op een mooie luxe USB-stick die we dan met de post naar jullie opsturen. En dan is het genieten geblazen!

Dat was het

Volgens mij heb ik alles wel zo’n beetje besproken. Mochten er nog dingetjes onduidelijk zijn of hebben jullie gewoon wat vragen, dan mag je uiteraard altijd even bellen of emailen! Kijk hier om contact met ons op te nemen.
Informeer bij Cinematic Wedding voor meer informatie! Neem snel contact op via het contactformulier of bel ons direct via 06 52 111 285. Jullie kunnen ons ook via de mail bereiken voor al jullie vragen: contact@cinematicwedding.nl.

Lees hier onze tips voor een mooie trouwfilm.

Contact opnemen

Wij filmen en fotograferen in heel Nederland & België zonder bijkomende reiskosten.
Schroom dus niet om contact op te nemen als je niet in de buurt trouwt!